Nevezési feltételek

Kedves Mindenki!

Szeretnénk tájékoztatni Titeket arról, hogy az idei WUSV Német Juhászkutya Világbajnokság 2023. október 4-8 között Győrben került megrendezésre, a Gyirmót FC csodálatos Alcufer stadionjában. Ezen a VB-n több versenyszám is képviselteti magát (IGP, Agility és Obedience), a VB Obedience szakágát az MNJK – Magyarországi Német Juhászkutya Klub fogja szervezni, melyhez az Obedience Hungary Team SE nyújt segítséget.

Az obedience szakág időpontja: 2023.10.07. (szombat)

Edzési lehetőség: 2023.10.06. kb. 15-17 óra között (péntek)

A WUSV Világbajnokság elsősorban a törzskönyvvel rendelkező német juhászkutyák versenye, a nevezés egyik feltétele az Obedience Kezdő osztály kitűnő minősítése. A kötelező kezdő szint alól kivételt képeznek azok a versenyzők, akik

  •  külföldön „kitűnő” minősítéssel teljesítették az Obedience kezdő szintet,
  • bármely országban teljesítették az IBGH3 vagy azzal megegyező követelményű, vagy annál magasabb szintű, az FCI által elismert vizsga engedelmes ágazatát pl. IGP B ágazat, minimum „nagyon jó” minősítéssel teljesítve, illetve IPO-R emelt szintű B vizsga (mentőkutya vizsga)
  • MEOESZ által elfogadott HWT terelőkutya munkavizsgájuk van

Összesen 25 kutya nevezését tudjuk fogadni, így érdemes átgondolni jó előre a részvételi szándékot. Nevezni az FCI szabályzat szerinti Obedience 1-2-3 szintekre lehet.

Egyesületünk emellett szeretne lehetőséget biztosítani azoknak a versenyzőknek is, akik nem német juhászkutyával mérettetik meg magukat, ezért örömmel tájékoztatunk titeket arról, hogy a bajnokság minden kutyafajta számára nyitott lesz, keverék kutyák részére is! Azonban nekik a verseny nem ad minősítést, de pontokat és helyezést igen és ők külön díjazásban részesülnek majd. Nevezni ebben az esetben is az FCI szabályzat szerinti Obedience 1-2-3 szintekre lehet.

A magyar indulóknak, akik német juhászkutyával neveznek a világbajnokságra, nem kell kvalifikáció, de vannak feltételek, amiről a későbbiek folyamán tájékoztatunk Titeket. (Természetesen a keverék, illetve más kutyafajtával jelentkezőknek sem kell kvalifikáció.)

További információval (Facebook eseménnyel, nevezési linkkel, egyéb részletekkel) később jövünk.

Mindenkinek jó felkészülést kíván az MNJK és az Obedience Hungary Team SE

Kapcsolattartó: Urszó Béla    tel:+36203128906     e-mail: kutyagh@gmail.com