Nevezési feltételek

Agility világbajnokság kiírása:

A verseny időpontja: 2023. október 6-8.
Helyszín: Győr-Gyimrót, Alcufer Stadion
Nevezési díj: 90 Euro/ kutya
Nevezés: Online Nevezés – WUSV2023
Nevezési határidő: 2023. szeptember 10.
A verseny 3 teljesítményosztályban kerül megrendezésre német juhászkutyák számára.

Egyéni futamok:

Egyéni bírálatnál a legrosszabb Agility-futam és a legrosszabb Jumping-futam minősül strike eredménynek. Az egyes osztályok (A1, A2, A3) legjobb 20%-ának indulói vesznek részt a döntő futamban.

Csapat:

Országonként lefeljebb 6 induló nevezhető az adott nemzeti csapatba. Egy csapatnak legalább 3 résztvevőből kell állnia. Országonként csak 1 országos csapat indulhat. Különböző nemzetközi indulókból nem lehet vegyes csapatot alkotni.

Az országok rangsorolására vonatkozó szabályok:

Egy csapat kezdőjátékosai ranglistapontokat kapnak minden kezdőjátékos részért. Minden kör számít. A megszerzett pontok attól függnek, hogy melyik osztályban futnak. Ha az A3 osztályban fut, az 1. hely 1 pontra, a 2. hely 2 pontra, a 3. hely 3 pontra stb. számít. 50 pont jár kizárásért. A2-es kategóriában ezeket a pontokat megszorozzuk 1,2-vel, A1-es kategóriában pedig 1,4-gyel. Csak a 3 legjobb kombinációt veszik figyelembe a pontozásnál. A 3 legrosszabb kombinációt kizárják. A nemzeti csapat így a 3 legjobb kombinációból áll össze. E három esetében mind a hat futást pontozzák (strike eredmény nélkül). A legkevesebb ponttal rendelkező ország a győztes.

A versenyen való indulás feltételei:

  • Legalább 18 hónapos életkor
  • a WUSV által elfogadott származási lap
  • Teljesítményosztályt igazoló okmány  vagy teljesítménykönyv
  • Egy évnél nem régebbi veszettség elleni oltás (a magyar jogszabályok szerint), a beadás napjától legalább 21 nap kell elteljen.
  • A kutya megfelelő egészségi állapota (melyet a helyszínen ellenőrizni fognak)

A versenyen az FCI szabályai mérvadóak.